Ei toivoakaan, et olisin parantumaan päin.. eilen yöllä alkoi kuume nousee taas ihan uusiin ulottuvuuksiin ja tänään sen laskettua 37,5-38, on olo ihan..plaah. Joka paikkaa koskee ja särkee ja pää on tonnin painoinen.. en jaksaisi mitään kun maata ja en enää voinut vaan maata, kun alkaa selkääkin jo särkemään..ihan mielipuolista.. Muistuttaa influenssaa, mutta eikai sitä vielä ole.. huh.

 

Leikkauksen vaikutukseen mun arkeen...hmm.. no tuota.. Mietin, mitä mulla on nyt nyt mennyt ja mitä tuleman pitää.

*Puhelinkustannukset (soittaa sinne ja tänne ja jonottaa..)

*RT tapaaminen reilu 90€ (ei kela korvausta)

*Kirurgin tapaaminen n.87€ (Kelan jälkeen)

*Yleislääkäri (julkisella TK maksu n.23€)

*YV UÄ (julkisella TK maksu n.23€)

*Labrat (julkisella, ei hintatietoa. Yksityisellä peruslabrat olisi olleet reilun 100€, maksakokeiden kanssa enemmän n.200€)

*Psyk. SH tapaaminen reilu 90€ (ei kela korvausta)

* GastrigByPass (sis.2 sairaalavuorokautta+tarvittavat lisät/korjausleikkauksen, 4RT tapaamista ekan vuoden aikana leikkauksesta) 12 000€ (ei kela korvausta)

*Jälkitarkastus n.87€ (kelan jälkeen)

*Lääkkeet (verenohennuspiikit mm.) ja vitamiinit leikkauksen jälkeen ? (arvio 100-200€)

Sitten on jälkeenpäin labroja ja joka 3-4kk välein B-vitamiini piikki..en tiedä, tuleeko tohon sit vielä RT tapaamista/kirurgin tapaamista tms. ennen leikkausta.

 

Julkisella maksettavaksi jää huimana vähemmän. TK kustannuksia ja sairaalavuorokaudet. Selviää varmasti alle 1000€ kaikesta julkisella puolella.

 

MIten tuo sitten vaikuttaa muhun ja taloudelliseen tilanteeseen.. En olisi lähtenyt tähänyksityisen kautta  varmasti, jos olisin joutunut kamalaan velkakierteeseen sen takia vaan olisin kerännyt luottamukseni ja uskoni kasaan julkiseen puoleen.. Mutta onneksi mulla on se mahdollisuus, ettei tarvitse ottaa velkaa eikä maksella vuosia jälkeenpäin mitään. Lääkäri kustannukset menee nyt - itse leikkauksen maksaa mun mies mulle. 

Tallinnaan jos menisi, kokonaiskustannukset leikkaukseen olisivat lienee n.5000€ tienoilla.