Vielä kerkesin..katsoin meinaan äsken jonkun läskiohjelman taas ja mietin, että mikä kumma noita britti vanhempia (tai ainakin tuota yhtä....) vaivaa????? Jos lapsi vetelee pelkkää roskaruokaa ja herkkuja, niin kyllä se syy on vanhempi peräistä.. ei ne lapset itse niitä voi ostella niin paljon.. jos viikkorahansa tunkeekin herkkuihin, niin ok, mutta kyllä terveet elämäntavat ja ruokatottumukset pitäisi opettaa kotona! Vihaksi pistää. Vaikken itsekään ole mikään laiheliini, niin en silti voi sanoa, etteivätkö mun vanhempani olis silti opettaneet terveitäkin elämäntapoja. Ja mun kiloista se suurin ja pahin on aikuisiällä hankittua.. ja nyt myös katoavaa..

Meitä on 5+minä ja muut on normeja..terkkarit soitteli kotiin nuoruudessa ja kyseli, jotta mitä mun kohdalla tehdään väärin, kun olen sisaruksiani suurempi. Samaa ruokaa söin, saman verran liikuinkin.. mene sitten ja tiedä.. mutta...tietentahtoen lapsen terrorisointi roskaruoalla on kamalaa.

Ja vaikka kuinka opetetaan, niin silti edistys on minimaalista. Ja terveelliselle ruoalle irvistelevä äiti ei ainakaan ole mikään paras ohjaaja..argh.

 

Jos ikinä, koskaan, meille lapsia siunaantuu, niin vannon, että he oppivat jo kotoa hyvän mallin ruokailuissa. Perus kotiruokaa ja namittelua säännöstellysti. Toivon, että saavat isänsä geenit .- suvullinen hoikkia, joilla ei kilot kerry vaikka kuinka syövät.. Mun mies on niin elävä esimerkki siitä, kuinka geenitkin vaikuttaa...

Namilakko mennyt tänään hyvin. Pojot kotiin, sillä mieli on tehnyt vaikka ja mitä. Avonainen dumle gonuts huuteli ja lujaa - huutelu loppui kun mies söi ne. 

Muuten tän päivän sapuskat kaloreineen ovat seuraavat:

AP: maitokahvia

VP: ykkös viili ja cashew pähkinöitä reilu 20g

LO: 2 munaa, papuja tomaattisössössä ja 3 siivua pekonia

VP: rahka ja 3 sulatejuusto kolmiota ja iso kuppi teetä maidolla

PÄ: seitä ja perunamuusia (söin kahteen osaan ruokani, kun annos oli reilumpi, 200g kalaa ja 1,5dl muussia)

IP: vitalinean jugujuoma

1592 kaloria, protskuja 111,5 g, 118g hh. Aika hyvä päivä, jollen sanoisi, vaikka voisi noissa kaloreissa vielä hieman säästää..vaikka toisaalta olen vielä iso ja kulutan peruskulutuksellani suhteellisen paljon vielä..no mutta joo... Ja huomenna sokeri-hiilari riippuvuuskin taas helpottaa, kun päivän ollut jo ilman..kenties se vaaka olisi maanantaina sitten hieman myötämielisempi.. kovasti koitan itselleni pitää sen selvänä, että leikkauksen paras teho on ensimmäisen vuoden aikana ja toinen vuosikin vielä jees, mutta sitten se on siinä. Loppu on itsestä kiinni, miten menee.. lihooko, laihtuuko, tasapainoileeko.. Alle 100 on tavoite mulla, sinne menen ja yli en enää ikinä aio nousta.