Huh heijjaa.. reissusta palattu ja kohta alkaa olla pyykitkin pesty ja tuliaiset jaettu.. Vielä aika pökkelö olo, kertynyttä univajetta ja jalat olleet kun tukit lentojen ja kuumuuden jäljiltä.. Kävimme äitini kanssa molemmat vaa'alla ennen lähtöä.. ja tullessa.. Mutsin saldo oli +4 kiloa!! ja mun +2,3.. huh hah.. huomenna sitten virallinen vaakailu, hirvittää ihan.. Vaikka en itseni mielestä ihan sikaillutkaan.. aikalailla toki hiilaria, kun sitä leipää oli joka paikassa, mutta paljon liikuimmekin.. Oli mikä oli, jos lomakiloja tuli, oli loma sen arvoinen!

Laittelen jotain kuvia, kun jaksan kaivella esille ne ja katsoa onko julkaisukelpoisia.. nopea vilkaisu niihin tuntuu paljastavan vain läskiä, valkoista läskiä, läskin perään :P Mutta jos ees maisemia.. hah.

 

Täytyy kyllä sanoa, että Istanbul vei sydämeni. Se loputtomuuden tunne, kun kaupunkia katselee ilmasta käsin.. ne tuoksut, se tunne.. ihan eri maailma verrattuna etelän turistirysään, jossa mulla paloi hermo niihin tyrkyttäjiin ja huonoa suomea höpöttäviin turkkilaisiin.. Istiksessa sitä ongelmaa ei ollut.. mä en rehellisyyden nimissä voi sietää sitä, että kun menee jonnekin ulkomaille, niin sulle puhutaan suomea.. yööh.. ja muutenkin Istislaiset ihmiset olivat hyvin erilaisia.. ainoa ongelma oli oma kokoni.. Olemme äitini kanssa molemmat suht pitkiä sikäläisiin ja välillä oli olo kun amatsonilla.. ja vaatteita tai edes kenkiä oli mun turha siellä katsella.. pienelle ihmiselle se on shoppailiu paratiisi! Vaikka olihan siellä paljon muutakin ostettavaa! Itse hankin laukun, aurinkolasit, vesipiipun ja paikallisia mausteita ja juomia.. 

Istanbulissa oltiin liikkeellä aamusta iltaan, siellä on vaivaton ja helppo kulkea metroilla ja trameilla, myös busseilla ja dolmuilla, kun tekee ensin hieman taustatyötä ja sisäistää Istanbulin kartan suuntaa antavasti päähänsä.. Uudelleenhan sinne on päästävä, pidemmäksi kun 3 päiväksi.. Ja Turkish airline oli todella positiivinen yllätys.. olin kuullut siitä negatiivisia asioita mm. siitä, kuinka laukut katoilee ja palvelu on huonoa ja koneet huonokuntoisia, mutta kaikki 4 konetta ja lähtöselvitystä ja tavarahihnaa jotka mä koin olivat aivan huippukamaa.. ruoka oli sika hyvää ja sitä oli tarjolla liiankin kanssa, juomatarjoilut oli monipuoliset ja palvelu nopeaa ja ystävällistä. Koneessa oli sika hyvät jalkatilat ja mukavat tuolit, ja jokapaikassa vyökin riitti ihan hyvin..hah.. Lähtöselvitykset oli aina tosi nopeita ja koneeseen noustessa ei tarvinnut jonotella.. mulla ei ole mitään pahaa sanottavaa.. Samoin Malev oli aikoinaan hyvin positiivinen yllätys.. 

Etelän päässä puolet ajasta meni virastoissa ja toimistoissa juoksemiseen, toinen puoli maattiin altaalla ja käytiin kaupungilla.. Yhtään kertaa ei lähdetty bilettämään, vaikka sitä suunniteltiin, sitä vaan oli niin väsynyt ja loppu aina iltaisin, että omalla parvekkeella istuminen hyvän viinin ja bissen parissa riitti vallan hyvin..

Nyt pitäisi alkaa lukea tenttiin, viimeiseen tältä kevät lukukaudelta ja miettiä, mitä sitä loppu kesän tekisi.. toisaalta kotonakin on ihan kiva olla, mutta työtkin olisi muksa juttu.. katsellaan, onko enää mitään tarjolla ja varsinkaan mitään, mihin mä kykenen.. 

Huomenna painojuttuja taas.. arki palaa, halusi tai ei...